OVER MIJ

Mijn naam is Linda Hontelé, 35 jaar en ik woon met mijn man, twee dochters en hond in Etten-Leur. Mijn praktijk Puur Evenwicht is een droom die voor mij uitkomt, omdat ik er eindelijk voor kies mijn passie te volgen. Die passie is om andere vrouwen te helpen weer de kracht in zichzelf terug te vinden. Zelf heb ik die kracht gevonden, maar dat ging niet vanzelf.

Achtergrond

Ik ben opgeleid als Social worker. Een prachtig vak, waarin ik 12 jaar lang veel mensen heb mogen begeleiden om hun weg in het leven te vinden. Totdat we in 2014 voor bijna 5 jaar naar Engeland verhuisden voor het werk van mijn man. Met een peuter en zwanger van de tweede hebben wij -tijdelijk- ons leven in Nederland achtergelaten en zijn we het nieuwe avontuur aangegaan.

In Engeland maakte ik pas op de plaats. Ik had mijn familie, vriendinnen en werk achtergelaten in Nederland en moest helemaal opnieuw beginnen mijn leven op te bouwen. Een pittige periode, maar ook een periode vol met kansen. Ik had tijd om mijn dromen waar te maken en mijn passie achterna te gaan.

Vanaf mijn puberteit begonnen de hormonen mijn leven zo’n beetje over te nemen. Ik voelde me vaak niet goed, niet energiek, labiel, overmand door emoties en niet lekker in mijn vel. Ik bleek PCOS te hebben, mijn hormonen waren niet in balans. Van de huisarts kreeg ik het advies om terug te komen als ik zwanger wilde worden, verder kon hij niets voor mij doen. Daar legde ik me niet bij neer en ik ben me gaan verdiepen in hoe voeding, beweging, slaap en ontspanning kunnen helpen bij PCOS. En er blijkt dus wel heel veel te zijn wat je kunt doen! Dit met resultaat dat ik weet hoe ik samenwerk met hormonen. Hormonen blijven een bewegend proces, wanneer je door krijgt hoe je hiermee om moet gaan ben jij ook in staat om zelf te schakelen waar nodig. 

In die zoektocht heb ik veel geleerd over hoe wij vrouwen anders zijn dan mannen. Wij hebben onze eigen kracht, alleen steeds meer vrouwen lijken deze kracht te zijn ‘vergeten’. Waardoor er allerlei lichamelijke- en psychische klachten ontstaan. Wij hebben zoveel impact op onze leefwereld, daar zijn we ons nog maar erg weinig van bewust.  

Het is mijn missie om vrouwen bewust te maken hoeveel impact zij hebben op een gezond, rijk en zinvol leven. Met adviezen over voeding, ontspanning, inspanning en mindset worden deze vrouwen weer de vrouwen die ze graag willen zijn.

Opleidingen

Om nog meer te leren om letterlijk en figuurlijk beter in je vel te komen heb ik de opleiding gewichtsconsulent en hormoontherapeut gedaan en behaald. Momenteel volg ik de opleiding tot life coach. In combinatie met mijn opleiding Social Work komen al mijn ervaringen samen en kan ik nu mijn droom waarmaken om vrouwen te helpen om zelf aan de slag te gaan om een gezond en gelukkig leven te leiden. Om ze bewust te maken dat ze dit zelf in de hand hebben en zelf de regie van hun leven weer in handen kunnen nemen.

Het is mijn passie om met mijn praktijk Puur Evenwicht andere vrouwen te helpen de kracht in zichzelf terug te vinden. Ik coach vrouwen op het gebied van voeding, beweging, energie- en hormoonhuishouding. Alles is immers met elkaar verbonden en wanneer dit in balans is voel je je weer in evenwicht.